معاون سازمان میراث فرهنگی کشور در جریان بازدید از باغ جهانی پهلوانپور مهریز از تامین روشنایی این باغ طی چند ماه آینده خبر داد .

 به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهریز " سمیع الله  حسینی مکارم" معاون توسعه مدیریت و" مسعود نوری" مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بودجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در بازدید  از باغ تاریخی پهلوان پور مهریز گفت : این باغ در فهرست آثار ملی کشور و  در فهرست آثار یونسکو به ثبت رسیده  و باید بر روی آن سرمایه گذاری نمود و موانع گردشگری  برای علاقمندان مرتفع نمود .

حسینی مکارم گفت : تامین روشنایی محوطه باغ پهلوان پور که یکی از خواسته های بحق مردم است که بارها از سوی فرماندار شهرستان مطرح و پیگیری شده و البته باید این مهم بزودی و قبل از فراسیدن فصل بازدید گردشگران باید مراحل تامین روشنایی عملیاتی شود .

وی با اشاره به درخواستهای دیگر مسئولان شهرستان مهریز گفت : با توجه به اینکه باغ پهلوان پور در فهرست آثار یونسکو به ثبت رسیده باید کار محوطه  سازی و بقیه در خواستها نیز انجام گیرد ولی تامین نور مناسب این باغ در اولویت کار سازمان در استان خواهد بود .

شایان ذکر است این باغ به همراه ۸ باغ دیگر، تابستان سال ۹۰ در فهرست یونسکو به ثبت رسیدند. چیزی که توجه داوران یونسکو را به باغ‌های ایرانی جلب کرد طراحی متنوع و سبک منحصر به فرد معماری آن ها بود.

در این باغ‌ معماری بر اساس شرایط آب و هوا و خاک صورت گرفته اما ویژگی‌های فرهنگ ایرانی به عنوان وجه اشتراک تمام باغ‌ قابل مشاهده است.

باغ جهانی پهلوان‌پور مهریز متعلق به دوره‌های اواخر زندیه و اوایل قاجاریه در مهریز واقع است.

باغ پهلوانپور که در نوع خود در کل منطقه کم نظیر است، متعلق به یکی از تجار یزدی به نام علی پهلوان پور است.

مساحت باغ ۵هکتار و عمده ساخت و ساز صورت گرفته در آن شامل برج گلین و فضاهای خدماتی مرتبط با آن در جبهه جنوب شرقی، عمارت زمستانخانه در جبهه غربی، عمارت شربتخانه (کوشک) در بخش مرکزی، فضاهای خدماتی (اصطبل، انبار، سرایداری و … ) و کارگاه ریسندگی و قالی بافی در جبهه جنوبی است.

ارزشمندترین بخش باغ، عمارت کوشک یا شربتخانه در سه طبقه و به مساحت ۱۵۰۰ مترمربع می‌باشد. عمارت کلاه فرنگی کوشک با کاربندی پرکاری زینت داده شده و از نفیس ترین قسمت‌های بنای شربتخانه به شمار می‌رود.

این عمارت بر اساس ضوابط و اصول باغات ایرانی بر محور اصلی باغ قرار گرفته است. جوی آب همیشه روان این باغ که از قنات حسن آباد مهریز تغذیه می‌شود و درختان چناری که در پای جوی قرار دارند و محور اصلی باغ را تعریف می‌کنند؛ محیط بسیار دلگشایی را خلق نموده‌اند. در حال حاضر این باغ در دست مرمت قرار دارد و پس از احیاء و تغییر کاربری به مجموعه گردشگری تبدیل خواهد شد.

این باغ زیبا و دلگشا در ایام تعطیل نوروز تفرجگاه بسیاری ازگردشگران داخلی و خارجی است.