میزگرد «بررسی ظرفیت‌های گردشگری و مسائل و مشکلات و راه‌های ارتقای آن در شهر مهریز» روز پنجشنبه با حضورمعاون فرماندار و جمعی از مسئولان و کارشناسان این بخش در خانه تاریخی اخوان این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي فرمانداري مهريز به نقل از خبرنگار ایرنا، در این میزگرد، محمد زارع معاون فرماندار، الهام جلوداری رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، علیرضا ابویی شهردار سابق و عضو شورای شهر، محمود بهاری فعال بخش خصوصی در امور گردشگری و علی‌اصغر صمدیانی مدیر پایگاه شهر تاریخی مهریز با تبیین دیدگاه‌ها و عملکرد، راهکارهایی را برای بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت‌های موجود ارائه کردند. 

اسناد مکتوب، شکل‌گیری مهریز را به مهر نگار دختر انوشیروان ساسانی منسوب می‌دانند و در روزگاران پیشین مهر گرد و سپس مهریجرد نامیده شد. 
محدوده جغرافیای تاریخی مهریز را می‌توان یکی از کهن‌ترین محل استقرار سکونتگاه‌های منطقه مرکزی ایران بیان کرد. 
سنگ‌نگاره‌های پهنه کوه ارنان مربوط به دوران پیش‌ازتاریخ، یافتن خشت‌هایی از دوران مادها در سکونتگاه اشکانی غربال بیز، آثار یک دخمه بسیار کهن در پلنگ کوه نزدیک مهریز که گویای سکونت زرتشتیان در سده‌های بعد از اسلام در آنجاست. 
همچنین نشانه‌های سکونت در روزگار کهن به‌ویژه دوران پیش از اسلام در محدوده شهر باستانی « فرافر» همگی اسناد موجود با تأکید بر سابقه دیرینه استقرار و زندگی در مهریز دارد . 
شهرستان مهریز دارای آثار تاریخی و گردشگری متعددی است از آن جمله می‌توان از باغ پهلوان ‌پور، چشمه غربال بیز، کوه ریگ، کاروانسرای زین‌الدین، قلعه سر یزد، سرو کهن‌سال، زیارتگاه پیرنارکی و سایر آثار نام برد.