مدیر تعاون روستایی استان یزد:

مدیر تعاون روستایی استان یزد از تدوین طرح جامع ساماندهی و اصلاح باغ‌های مهریز خبر داد.

علی جهازی در سومین جلسه کارگروه ساماندهی و اصلاح باغات شهرستان مهریز با اشاره به راهکارهای اجرایی طرح ساماندهی و اصلاح باغ‌های شهرستان مهریز اظهار داشت: در سال گذشته با توجه به خشکسالی‌های مکرر، تغییر کاربری و تخریب رو به افزایش باغ‌های شهرستان مهریز و بنا به ضرورت بالا بردن بهره وری منابع آبی و خاکی و اقتصادی کردن کشاورزی در این شهرستان همچنین حفظ و ثبت ملی باغ‌شهر مهریز به عنوان میراث عظیم گذشتگان، طرح پیشنهادی ساماندهی و اصلاح باغات شهرستان مهریز از سوی سازمان تعاون روستایی استان یزد مطرح شد.

وی بیان کرد: راهکارهای اجرایی این طرح با حضور جمعی از مسئولان ارشد، نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای دولتی مرتبط نظیر فرمانداری، شهرداری، منابع طبیعی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان و  جمعی از نمایندگان و کارشناسان و تشکل‌های مردم نهاد شهرستان نظیر نظام صنفی کارهای کشاورزی، انجمن رشد و توسعه یکپارچه شهرستان مهریز مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

مدیر تعاون روستایی استان یزد عنوان کرد: کمبود آب از گذشته های بسیار دور، مردم مهریز را به کاوش و جستجوی منابع آب در زیرزمین واداشته و موجب حفر قنوات و چاه های متعددی در این منطقه شده است.

جهازی افزود: مهریز از نظر آبهای شیرین زیر زمینی در سطح استان بسیار غنی است و علاوه بر قنوات مورد استفاده در خود منطقه، آب اغلب قنوات به شهر یزد و روستاها و آبادی‌های اطراف آن نیز می رسد.

وی ادامه داد: مادر چاه این قنوات روی مخروطه افکنه های ارتفاعات غربی قرار دارد و مادر چاه چند قنات دیگر در زیر چشمه غربالبیز واقع است که از مهمترین قنوات مهریز می توان به قنات مهرپادین، قنات خورمیز، قنات بغداد آباد، قنات مزویر آباد، قنات منگاباد، قنات حسین آباد بغداد آباد و قنات عصمت آباد با بیش از ۱۵۰ لیتر آب  اشاره کرد.

جهازی یادآور شد: با بررسی تصاویر هوایی تهیه شده از شهرستان مهریز که قدیمی ترین آن متعلق به سال ۱۳۴۵ است، بیش از ۶۵۰ هکتار اراضی باغی هم‌پیوند در این شهرستان وجود دارد که متاسفانه با توجه به خشکسالی‌های پی در پی طی ۱۷ سال گذشته، خشک شدن بخش‌هایی از قنوات و سفره های زیرزمینی، کمبود آب و عدم صرفه اقتصادی برای کشاورزان، تخریب و یا تغییر کاربری شده است.

وی بيان داشت: بر این اساس با طرح ساماندهی و اصلاح این اراضی باغی در نظر است ضمن حفظ باغ های موجود با هدف بالا بردن بهره وری از منابع آبی و خاکی و اقتصادی کردن کشاورزی در این منطقه، نسبت به یکپارچه سازی، اصلاح کشت، ترویج روش های آبیاری بهینه نظیر آبیاری تحت فشار و قطره ای اقدام شود.

 

 شهرستان مهریز با آب و هوای مناسب شرایط بسیار خوبی برای کشت انواع محصولات باغی و زراعی از قبیل پسته، گردو، بادام، انجیر، آلو، زردآلو، گندم و جو دارد ضمن اینکه این شهرستان یکی از مهمترین مراکز کشت پسته با بیشترین میزان در استان تلقی می شود.