255 هزار هكتار منطقه حفاظت شده در مهریز

احمد فلاح  ضمن گرامیداشت سال اصلاح الگوی مصرف اظهار داشت: ما در طول شبانه روز تنها با 11 نفر نیرو به طور گردشی از این مناطق حفاظت می‌کنیم، مشکل اساسی محیط زیست کمبود نیروی انسانی و نبودن وسایل نقلیه بوده است و همواره امکانات شکارچیان بیشتر از امکانات محیط زیست بوده است و در این خصوص نیز از طریق فرمانداری مکاتبات با مسئولین استان داشته‌ایم ولی هیچ گونه پاسخی دریافت نکرده‌ایم.

وی در ادامه گفت: منطقه حفاظتی شهرستان مهریز بیش از 20 گونه انواع پرندگان خزنگان و حیوانات را در خود جای داده است که با وجود مراقبت‌های فراوان هنوز شاهد شکار غیرقانونی در منطقه هستیم.

فلاح گفت: 9 گونه حیوان گیاه‌خوار بز کوهی، کل، قوچ، آهو، میش، سنجاب، جبیر، خرگوش و حشی در منطقه حفاضت شده شهرستان وجود دارد که بز کوهی با يك هزارو هفتصد  راس بیشترین جمعیت را در بین گیاه خواران دارد.

رييس اداره محيط زيست مهريز در خصوص تامین آب و آذوقه مورد نیاز حیوانات نیز گفت: به لطف خدا در سال جاری بارندگی خوبی در مناطق شده که رویش علف و گیاهان را به همراه داشته و امسال کمتر کمبود اذوقه احساس می‌شود ولی آب مورد نیاز حیوانات از طریق تانکر تامین می‌شود.

وي همچنین از وجود بیش از 6 مورد انواع خزنده شامل مار جعفری، شتر مار شیرازی، انواع مارمولک بزمچه، لاک‌پشت و اگاما خبر داد و گفت: با مراقبت‌های فراوان از قاچاق این گونه‌ها جلوگیری شده است.

فلاح در مورد تعداد شکار غیر قانونی در سال 87 نیز گفت: در سال 87 با وجود مراقبت فراوان ولی به علت وسعت منطقه و کمبود نیروی انسانی، 38 مورد شکار غیرقانونی داشته‌ایم که شکارچیان دستگیر و با تشکیل پرونده به مقامات قضایي تحویل داده شدند.

رئیس اداره محیت زیست شهرستان مهریز بیشترین شکار غیرقانونی را از شکار آهو، قوچ، میش و بز کوهی دانست و خاطرنشان کرد: چند سالي است که شکار انواع پرنده در تمام طول سال ممنوع شده است و فقط شکارچیان با مجوز قانونی می‌توانند در فصل پاییز و در شش ماهه دوم سال به شکار گونه کل بپردازند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با وجود بارندگی در روزهای گذشته در منطقه حفاظت شده شاهد زادآوری گونه‌های مختلف حیوانات حفاظت شده باشیم.